Yoko Ono lansează albumul ilustrat pentru copii „Imagine”, cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii

Păsări în diferite culori și mărimi care sunt primite de un porumbel devin protagonistele unui album ilustrat pentru copii, intitulat 'Imagine', care îi învață pe cei mici mesajele de pace ale cântecului revoluționar compus de John Lennon în 1971.

Data de 21 septembrie, când se aniversează Ziua Internațională a Păcii, a fost aleasă pentru publicarea acestei cărți care va fi lansată simultan în mai multe țări și ale cărei drepturi de vânzare vor fi destinate exclusiv organizației Amnesty International, care și-a ales ca imn 'Imagine'.

"Toți oamenii trebuie tratați în mod egal, indiferent de unde sunt și de limba pe care o vorbesc. Precum porumbelul din această carte care acceptă toate celelalte păsări, oricare ar fi coloritul penelor sau forma ciocului lor", scrie Yoko Ono în prologul acestei cărți, publicată de editura Flamboyant, și care reproduce textul celebrului cântec 'Imagine' cu ilustrații semnate de artistul grafic francez Jean Jullien.

Jullien a încercat să redea prin ilustrațiile sale valori precum toleranța și respectul față de restul omenirii pe care o apără Lennon în cântecul său, a cărui coautoare este Yoko Onno. Este o carte foarte specială pentru văduva lui Lennon care își exprimă mulțumirea în acest prolog pentru faptul de a vedea textul scris de soțul său într-un album pe care îl consideră frumos.