Zero paturi de Terapie Intensivă libere pentru pacienți COVID-19 în spitalele din România

În spitalele din România nu mai este liber niciun pat de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19, au anunțat autoritățile marți la prânz. La nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care 55 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, precizează autoritățile.

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În data de 5 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.453 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 1.480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.