Ziua Internațională a Jazzului, sărbătorită la Havana printr-un concert „all-stars”

Numeroase staruri ale muzicii jazz din toate colțurile lumii au sărbătorit, duminică, cea de-a 6-a ediție a Zilei Internaționale a Jazzului, la Havana, printr-un concert extraordinar organizat sub egida UNESCO

Printre starurile care au participat la evenimentul cultural desfășurat la Gran Teatro Alicia Alonso se numără americanul Herbie Hancock, pianistul cubanez Chucho Valdes, chitaristul francez Marc Antoine și solistul sud-coreean Youn Sun Nah. La spectacol a participat și actorul american Will Smith, dar și Quincy Jones, Esperanza Spalding, Cassandra Wilson, Ambrose Akinmusire, Carl Allen, Regina Carter și Marcus Miller.

În afara lui Chucho Valdes, jazzul cubanez a mai fost reprezentat de Gonzalo Rubalcaba, Alfredo Rodriguez Jr., Bobby Carcasses, Roberto Fonseca, Francisco Amat și Barbarito Torres.

Zeci de mii de elevi cubanezi din peste 11.000 de școli au beneficiat anul acesta de programe de educație muzicală, conform UNESCO.

"Faptul că anul acesta Cuba se află în lumina reflectoarelor reprezintă încă o demonstrație a puterii muzicii jazz de a construi punți și a aduce alături femei și bărbați pentru a împărtăși aceleași valori și aspirații", conform directorului general UNESCO, Irina Bokova.