1 iunie: A început a doua etapă a relaxării

România a intrat, la miezul nopții, în a doua etapă de relaxare, după starea de urgență. Semnalul l-au dat terasele din Centrul Vechi al Bucureștiului, deschise chiar din primul minut în care au avut voie.

Nu au lipsit nici clienții sau cei care s-au dus în zona Lipscani doar ca să vadă cu ochii lor cum viața începe să revină la normal.

Duminică au fost înregistrate doar 7 decese și 124 de îmbolnăviri. Este cel mai mic număr de noi cazuri de infectare după data de 26 martie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că ultimele informări privind evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus în România arată o pantă descendentă.

De la 1 iunie sunt redeschise terasele, plajele și se reia transportul internațional rutier și feroviar. Se pot organiza concerte în aer liber și competiții sportive. În toate aceste cazuri trebuie respectate însă reguli stricte.
Start furat în Vama Veche

În Vama Veche, stațiunea non-conformiștilor, relaxarea a început încă de duminică. Zeci de oameni au furat startul și au făcut plajă cu o zi înainte să aibă voie. Patronii de terase au fost luați prin suprindere. Ei se pregătesc să aibă primii turiști abia peste câteva zile. Pentru prima săptămână a lunii iunie, în stațiunile de pe litoral au fost făcute 10.000 de rezervări.