103 români și familii părăsesc Fâșia Gaza spre Egipt, anun MAE

Getting your Trinity Audio player ready...

Un grup de 103 cetățeni români și membrii familiilor acestora au primit aprobarea de a părăsi Fâșia Gaza, traversând punctul de trecere a frontierei de la Rafah pentru a intra în Republica Arabă Egipt. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a făcut anunțul în dimineața zilei de marți, asigurând că toți cei implicați au fost informați corespunzător despre procedura de evacuare.

Evacuarea, care se va desfășura pe parcursul zilei de marți, va respecta toate procedurile specifice impuse în astfel de situații. Această mișcare vine ca răspuns la situația de securitate din regiune și reprezintă un efort coordonat pentru a asigura siguranța cetățenilor români aflați în zone de conflict.

Detaliile privind procedura de evacuare nu au fost făcute publice, dar se înțelege că toate măsurile necesare sunt luate pentru a asigura o tranziție lină și sigură a cetățenilor români și a familiilor acestora către Egipt.

Această operațiune reflectă angajamentul MAE de a proteja cetățenii români în străinătate și de a răspunde prompt în situații de urgență. Familiile și persoanele afectate de războiul din Fâșia Gaza vor beneficia de suportul necesar în acest proces de evacuare.