2000 de persoane au donat până acum 231.965 de euro pentru ”Cuminţenia Pământului”

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a declarat  miercuri  la Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaţilor, că secretarul de stat Mihai Ghyka, cel care se ocupa de proiectul ”Cuminţenia Pământului”, îşi va depune mandatul şi că deja a găsit o altă persoană care va coordona subscripția publică pentru opera lui Brâncuşi.

" Din punctul meu de vedere, în acest moment, cineva trebuie să se ocupe în mod constant, cu foarte mare rigoare doar de ”Cuminţenia Pământului”, a  spus Corina Șuteu la audiere .Ea a adăugat că prin subscripție publică au fost strânși pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului" 231.965 de euro, bani donaţi de aproape  2.000 de persoane.

          Ministrul Culturii nu ia în calcul suplimentarea sumei pentru achiziţionarea sculpturii lui Brâncuşi : " Dacă voi constata peste trei luni că situația este, din punct de vedere strict financiar, mai proastă decât am sperat, atunci voi stabili cum anume și în ce mod mă voi poziționa în acest sens. Deocamdată, nu iau în calcul acest lucru", a subliniat Corina Șuteu.