„6,9 pe scara Richter” de Nae Caranfil, din 20 ianuarie în cinematografele românești

Cel mai nou film de Nae Caranfil, "6,9 pe scara Richter", va rula din 20 ianuarie în cinematografele românești, informează un comunicat al distribuitorilor. Nae Caranfil, regizorul filmelor "Filantropica", "Restul e tăcere", "Asfalt Tango", revine pe marile ecrane cu "6,9 pe scara Richter", o comedie cu accente de musical și prima peliculă la care cineastul semnează nu doar scenariul și regia, ci și muzica și versurile.

Personajul principal al filmului, interpretat de Laurențiu Bănescu, este un tânăr actor de teatru care navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie (Maria Obretin) și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți așa-zișii experți. Însă un adevărat cutremur pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului tată (Teodor Corban), după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența.

Filmul "6,9 pe scara Richter" a fost proiectat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), stabilind un nou record la deschiderea evenimentului: peste 3.000 de spectatori în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Filmul a avut o avanpremieră bucureșteană în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, proiecția fiind sold-out încă înainte de începerea festivalului.