A fost inaugurat primului Spital Național de Copii pentru Cancer din România

Getting your Trinity Audio player ready...

Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă din România, o realizare monumentală a comunității, a fost inaugurat în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”. Acest proiect impresionant a fost posibil datorită generozității a peste 350.000 de persoane fizice și 8.000 de companii, sub coordonarea Asociației Dăruiește Viață.

Carmen Uscatu, președinta asociației și inițiatoarea proiectului, a exprimat emoția profundă a comunității în realizarea acestui spital, subliniind că de acum încolo, copiii bolnavi de cancer din România vor avea acces la tratamente de calitate. Uscatu a subliniat că acesta este doar începutul, având în vedere planurile ambițioase de a dezvolta un campus medical complet, care să includă noi spații pentru specialități diverse, facilități de training și cercetare, precum și un hotel pentru părinți și copii.

Tudor Chirilă, un artist cunoscut prezent la eveniment, a adus în discuție contrastul dintre efortul comunitar impresionant și lipsa de acțiune a statului român. Chirilă a evidențiat că adevărata semnificație a unității și mândriei naționale este reflectată în acest proiect, nu în paradele militare tradiționale de 1 Decembrie. El a criticat statul pentru inacțiunea sa și a subliniat potențialul enorm al României, care ar putea fi realizat dacă nu ar fi împiedicat de corupție și ineficiență.