A murit regizorul legendarului ”Superman” , Richard Donner

Richard Donner, regizorul unor filme ca „Superman”, „The Goonies” şi „Lethal Weapon”, a murit pe 5 iulie, la vârsta de 91 de ani, a confirmat soţia lui, producătoarea Lauren Shuler Donner, transmite news.ro.

Primul său mare succes a fost „The Omen” (1976), iar ulterior a produs „Free Willy” şi „The Lost Boys”. Steven Spielberg, care a scris povestea ce a stat la baza „The Goonies”, a declarat pentru Variety că Donner era înzestrat pentru a realiza filme din toate genurile. „Nu pot să cred că nu mai este, dar râsul lui răguşit, din inimă va rămâne cu mine pentru totdeauna”.

Născut pe 24 aprilie 1930, în Bronx (New York), Donner şi-a început cariera în televiziune, în anii 1960, semnând serialul „The Twilight Zone” şi thrillerul de spionaj „The Man From Uncle”. La jumătatea anilor 1970 a devenit un nume important la Hollywood.

Lungmetrajul său „Superman” (1978), cu Christopher Reeve în rol principal, este considerat primul film modern cu supereroi.

Donner a regizat şi produs „The Goonies”, apărut în 1985, comedie care spune povestea unor copii care pornesc în căutarea unei comori şi care a devenit un film-cult. Mel Gibson, care a jucat în seria „Lethal Weapon” pe care Donner a regizat-o, precum şi în „Conspiracy Theory”, a declarat că cineastul îşi oferea inima şi sufletul tuturor.

Donner a realizat videoclipuri pentru Cyndi Lauper şi Sting, iar ultimul lungmetraj pe care l-a regizat a fost „16 Blocks” (2006), cu Bruce Willis în rol principal.