Actriţa franceză Marion Cotillard, laureată cu Oscar, pe scena Ateneului Român

Actriţa franceză Marion Cotillard, deținătoare a unui premiu Oscar, a unui premiu BAFTA, a unui premiu Golden Globe și a două premii César, se află la București, unde, joi, va juca, pe scena Ateneului Român, în spectacolul „Jeanne d’Arc au bucher”, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Starul francez va fi acompaniat de Orchestra Naţională din Lille şi de Corul Filarmonicii „George Enescu”.

„Jeanne d’Arc au bucher” este un oratoriu dramatic în 11 scene, scris de Paul Claudel, muzica fiind semnată de Arthur Honegger.

Ea a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre spectacolul în care va juca: „Dacă nu eşti prezent complet, ratezi ceva şi nu savurezi complet experienţa. De asemenea, le răpeşti din plăcere muzicienilor, corului”, a afirmat Cotillard, citată de Agerpres, referitor la modul în care a ajuns să cunoască spectacolul pe care îl prezintă la Bucureşti.

Actriţa a povestit că mama ei a jucat în acest spectacol în anii ’90. „Am văzut-o pe mama pe scenă în acest spectacol şi mi s-a părut magnific”, şi-a amintit ea.

Ea a adăugat că interpretarea pe scenă îi oferă, faţă de cinema, „o dinamică, o tensiune diferită”. „Redescoperi opera cu un nou strat de prospeţime, o priveşti altfel”, a punctat Cotillard.

„Am repetat ieri într-o sală sublimă, încărcată de muzică, de istoria care s-a creat acolo”, a povestit ea, referindu-se la sala de la Ateneul Român.

La rândul său, dirijorul Orchestrei Naţionale din Lille, Alexandre Bloch, a vorbit despre lucrul cu Marion Cotillard. „Nu e mereu uşor când ai şi muzică şi interpretare şi să colaborezi cu actori, pentru că uneori lucrurile sunt foarte separate. Fiecare are meseria sa, iar muzica este exactă. (…) Marion este într-o măsură şi muzician, simte muzica, aşa că eu am cu ea aceeaşi legătură pe care o am cu cântăreţii. Nu face ceva diferit, este uşor, este o plăcere”, a afirmat Bloch.