Adolescenţii sunt invitaţi să se înscrie cu piese în concursul New Drama, organizat de Teatrul Excelsior

Adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani sunt invitaţi să scrie o piesă într-un act şi să o înscrie la cea de a patra ediţie a Concursului de dramaturgie New Drama, organizat de Teatrul Excelsior.

Potrivit unui comunicat al Teatrului Excelsior, textele trebuie trimise pe adresa teatrului (secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro) însoţite de o scrisoare de motivaţie prin care să explice de ce îşi doresc să participe la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesionişti din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori, critici de teatru). În urma selecţiei, şase dintre acestea vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câştigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea curentă şi care va intra apoi în repertoriul Teatrului Excelsior, se arată în comunicatul citat.

Data limită pentru înscrierea textelor este 10 martie, urmând ca pe 26 martie să fie anunţate cele şase titluri finaliste. Juriul va desemna piesa câştigătoare pe data de 9 iunie. Textul câştigător va deveni spectacol, montat la Teatrul Excelsior în stagiunea 2018 – 2019.

Regulamentul concursului, fişa de înscriere, calendarul cu etapele de desfăşurare şi alte informaţii se găsesc pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro.

New Drama se adresează tuturor tinerilor pasionaţi de teatru şi îi încurajează să îşi dezvolte imaginaţia prin însuşirea tehnicilor de scriere dramatică