Alexandru Belemuski a obținut premiul ‘Pianul Contemporan’ la Madrid

Pianistul român Alexandru Belemuski, în vârstă de 28 de ani, a obținut premiul 'Pianul Contemporan', la Gala Anuală organizată de Fundația pentru promovarea tinerilor muzicieni Miguel Ángel Colmenero, care avut loc la Madrid, informează un comunicat de presă dat publicității duminică seara de Defeses Fine Arts PR Agency – Madrid.

Premiul i-a revenit tânărului pianist român în urma interpretării piesei 'Suită pentru pian' a compozitorului spaniol Jesús Aranda, prezentată în cadrul concursului de compoziție 'Carmelo Bernaola'.

Premiul 'Pianul Contemporan' i-a fost înmânat pianistului român de renumitul compozitor spaniol Sebastian Mariné, membru al unui juriu format din muzicieni de elită din lumea muzicală spaniolă. Gala a fost urmată de un concert susținut de premianți, în cadrul căruia Alexandru Belemuski a interpretat solo și în duet cu o soprană spaniolă.

În urma câștigării concursului, Alexandru Belemuski a fost invitat să concerteze la prestigiosul Auditorio Nacional din Madrid, pe data de 16 ianuarie 2016.

Alexandru Belemuski s-a născut în Romania, la Giurgiu, în 1988. Se află în Spania din anul 2000, țară unde a absolvit Conservatorul Superior de Muzică din Aragon.