Angela Gheorghiu și Ramon Vargas – în deschiderea Festivalului Internațional de Muzică de la Cesky Krumlov

Soprana Angela Gheorghiu și tenorul mexican Ramon Vargas vor concerta vineri, 14 iulie, începând cu ora 20,30, în Grădina Pivovarska în deschiderea celei de a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică de la Cesky Krumlov.

Potrivit unui comunicat al ICR Praga, cei doi soliști vor fi acompaniați de Filarmonica din Praga, condusă de dirijorul Leos Svarovsky.

Programul include lucrări de Giuseppe Verdi; Jules Massenet; Charles Gounod; Giacomo Puccini; Francesco Cilea; Gaetano Donizetti; Georges Bizet; Pietro Mascagni; Antonín Dvorak.

Cel mai mare eveniment de muzică clasică din Republica Cehă, Festivalul Internațional de Muzică de la Cesky Krumlov va avea loc în perioada 14 iulie — 5 august și beneficiază de patronajul și participarea unor oficialități din Cehia — șeful statului, prim-ministrul, ministrul Culturii, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Industriei și Comerțului, ministrul pentru Dezvoltare Regională, guvernatorul Boemiei de Sud, primarul din Cesky Krumlov — precum și ambasadorilor țărilor participante.