Angela Gheorghiu susţine un concert caritabil pentru victimele din clubul Colectiv, pe 29 noiembrie

Soprana Angela Gheorghiu va susţine un concert umanitar, menit să strângă fonduri necesare tratamentului reparator al victimelor incendiului din clubul Colectiv, pe 29 noiembrie, de la ora 19.30, la Ateneul Român din Bucureşti.

Concertul este realizat cu participarea Corului, a Orchestrei Filarmonice „George Enescu” şi a dirijorului Tiberiu Soare. Partener al evenimentului, pentru strângerea şi distribuirea fondurilor adunate, este Fundaţia „Preţuieşte Viaţa”, condusă de Andreea Marin.

„Tragedia de la Club Colectiv a afectat vieţile atâtor tineri pe care îi unise, de fapt, dragostea pentră muzică. În faţa unei asemenea suferinţe, m-am simţit într-o primă instanţă neputincioasă, pentru că nu sunt medic şi nu am putut să ajut direct şi imediat, aşa cum mi-aş fi dorit. Însă cred în puterea muzicii de a aduce alinare şi speranţă, de a vindeca suflete şi a întări încrederea în umanitate şi de aceea am iniţiat acest concert. Sper ca toţi cei care vor fi alături de mine pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, să fie animaţi de aceleaşi sentimente de solidaritate, generozitate şi dragoste faţă de cei care înfruntă acum durerea”, a declarat Angela Gheorghiu.

Onorând frecvent invitaţii la gale caritabile în ţară şi în întreaga lume, aceasta este, însă, pentru prima dată când soprana Angela Gheorghiu iniţiază şi susţine integral un concert umanitar la Ateneul Român, în beneficiul unei cauze care a produs şi produce, la nivelul întregii societăţi, valuri de compasiune, solidaritate şi dorinţa de schimbare în mai bine.

„Nu pot să nu mă gândesc nu numai la victime, dar şi la rudele şi prietenii acestora afectaţi, la rândul lor, de tragedia de la Clubul Colectiv. Ei toţi au nevoie de acum încolo de susţinerea întregii societăţi româneşti, de promisiunea că asemenea dezastre nu se vor mai repeta. Fiecare dintre noi, de la mic la mare, e dator să fie profesionist şi responsabil, orice ar face, orice rol ar juca, nu numai pentru sine, dar şi pentru cei din jur. Este timpul să trecem la fapte nobile, e timpul să fim solidari, e timpul să fim mai buni, mai implicaţi, mai omenoşi. Omenesc este ca, în asemenea momente, să se implice toţi oamenii de cultura din România, să dăruiasca fiecare ce are mai bun semenilor săi, pentru a fi bune şi importante exemple de urmat. Noi, muzicienii, nu trebuie să uităm niciodată că muzica este limbajul internaţional pentru suflete, că uneşte spirite şi culturi diferite şi că poate şi trebuie sa fie parte din vindecare – nu numai a indivizilor, ci şi a societăţilor”, a declarat Angela Gheorghiu.

Biletele pentru concertul din 29 noiembrie pot fi achiziţionate online, din reţelele biletoo.ro şi bilet.ro, dar şi din librăriile Librarium şi Eminescu, magazinele Flanco, Palatul Naţional al Copiilor şi magazinul BiletFan – staţia de metrou Unirii 1. Preţul biletelor este unic, de 315 lei.