Aproape 6.000 de amenzi în primele 24 de carantină totală. Scuzele folosite de români pentru a ieși din casă

Aproape 6.000 de români care nu au respectat măsurile carantinei totale au fost prinși pe străzi și s-au ales cu amenzi usturătoare, în primele 24 de ore de când au intrat în vigoare articolele din Ordonanța militară 3 pentru încetinirea răspândirii cazurilor de infectare cu coronavirus. Polițiștii vorbesc despre situații absolut incredibile.

Cosmin Andreica, reprezentant al polițiștilor: Am avut cazul unui tânăr care a fost depistat de o patrulă de poliție în timp ce avea asupra sa o pungă cu un peștișor în apă pe care susținea el că îl plimbă și că este animalul său de companie. 

Un bărbat a plecat la plimbare cu calul prin Iași, iar un altul și-a pus pisica în mașină și a plimbat-o 30 de kilometri. 

Cosmin Andreica: Au mai fost și situații hilare în care un tânăr care nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere a spus că se grăbește să ajungă la bunica sa pentru că are nevoie de îngrijire și de ajutor. La o verificare în bazele de date a numelui bunicii invocate de tânăr, colegii au constatat că bunica sa murise de 10 ani.

Specialiștii spun că atunci când trăiesc situații excepționale, oamenii pot avea tot felul de reacții, unele ciudate, altele chiar periculoase. Mai există și situația celor care refuză realitatea.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: Au fost depistate peste 5.500 de persoane care nu respectau prevederile Ordonanței militare 3, așadar au fost sancționate contravențional, iar valoarea sancțiunilor se ridică la 7.500.000 de lei.