ArCuB continuă seria de expoziţii şi în anul 2017

ArCuB şi Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti anunţă câteva dintre expoziţiile-show ale anului prin Programul Expoziţional 2017, anume cele semnate de Dumitru Gorzo şi Robert Koteles, precum şi una a colecţionarului Sorin Costina.

Printre expoziţiile pregătite pentru 2017 se numără „Ucenicie printre arte: colecţionarul Sorin Costina şi arta românească a anilor 1970-1990“, două expoziţii solo show – Dumitru Gorzo şi Robert Koteles şi o expoziţie de grup a artiştilor de azi din România cu o punere la aceeaşi masă a mai multor şcoli, voci şi tendinţe din arta contemporană românească.

Expoziţia „Aesthetics of Social Responsibility“ este un proiect care implică diverşi specialişti din domenii culturale, creative, ştiinţifice sub aceeaşi umbrelă a dialogului, cercetării şi documentării desenului uman şi a modului în care ideologiile influenţează imaginea generală a oraşului, a arhitecturii, a spaţiului public şi, inclusiv, a naturii.

Progamul Expoziţional ArcuB va continua şi în 2017 sub îndrumarea lui Alex Radu, care va invita curatori români şi artişti pentru realizarea mai multor expoziţii şi a unei serii de conferinţe, ce este o nouă componentă a Programului Expoziţional Arcub 2017.

Seria de conferinţe, organizată de ArCuB în 2017, se va numi „Ce punem în ramă?“ şi va avea loc lunar, în perioada februarie – noiembrie. Cu un caracter interdisciplinar, seria de conferinţe va prezenta exemple inspiraţionale coerente, integrate, din artă, design, arhitectură, cercertare ştiinţifică, exemple care să poată conduce audienţa de la o privire superficială la una de profunzime în sensul şi misiunea creaţiei.