Artistul Dan Perjovschi va primi Premiul „Rosa Schapire”

Artistul român Dan Perjovschi a fost desemnat câştigatorul "Rosa Schapire Art Prize" din partea Asociaţiei "Freunde der Kunsthalle" a Muzeului de Artă Kunsthalle din Hamburg,pentru contribuţia sa în arta contemporană, decernarea premiului având loc pe 14 octombrie, la ora 19:00, la muzeul menţionat.

Potrivit organizatorilor, premiul onorează un artist remarcabil, contemporan, a cărui operă de artă se califică drept o contribuţie valoroasă şi strălucită la colecţia unui muzeu tradiţional, dar aspiraţional, precum Hamburger Kunsthalle.

"Prin acordarea Rosa-Schapire-Art-Prize, susţinem o interpretare luminoasă şi nestingherită a artei", a spus Dr. Ekkehard Nümann, Preşedinte al Freunde der Kunsthalle. 

Este pentru prima dată când se decernează acest premiu, care va deveni tradiţie în fiecare an la Muzeul de Artă Kunsthalle, din Hamburg. Selecţia laureatului este făcută de o figură publică expert în domeniul artei, iar în acest an a fost desemnat profesorul Kasper König. Premiul are o valoare de 20 de mii de euro.