Atac armat în Viena: Mai mulți morți și răniți

Mai multe forțe de ordine au fost mobilizate în centrul Vienei, a spus un purtător de cuvânt al Poliției după ce au fost raportate mai multe focuri de armă în apropierea unei sinagoge, relatează Reuters.

 
Mai multe persoane au murit, iar altele au fost rănite, în timp ce presa străină vehiculează că există șapte decedați.

2.55: Mijloacele de transport public nu mai fac opriri în centrul Vienei, spune Poliția

22.50: Mai multe persoane au murit în atac, spune ORF TV citând poliția. De asemenea, ministrul de Interne a spus la ORF TV că se crede că atacul este unul terorist.

22.41: Șeful comunității evreiești din Austria, Oskar Deutsch, a scris pe Twitter că nu este clar dacă sinagoga din Viena și birourile alăturate au fost ținta atacului, iar acestea erau închise la momentul atacului.


20.25: Un ofițer de poliție a fost grav rănit după ce a fost împușcat în centrul Vienei, anunță agenția APA, citându-l pe ministrul de Interne. Un suspect ar fi fost arestat, potrivit Reuters. Pe de altă parte AFP scrie că unul dintre atacatori „ar fi murit, altul pe fugă”, a declarat Ministerul de Interne, citat de agenția de presă austriacă APA.

 


Mai multe persoane au fost rănite în timpul unui schimb de focuri de armă, a scris Poliția pe Twitter, după ce un ziar a raportat un atac asupra unei singagoge.

Editorul ziarului Falter a spus că o persoană a fost ucisă, citându-l pe ministrul de Interne, care nu a putut fi contactat imediat pentru a comenta.