Au fost anunțați câștigătorii Fondului pentru Comunități Carpathia

93bffe47 75bb 4593 8544 afbc6f1af95c

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) anunță câștigătorii „Fondului pentru Comunități  Carpathia”.

Patru organizații, instituții de învățământ și grupuri de inițiativă care au propus proiecte cu un impact pozitiv pentru protecția naturii și care contribuie la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunităților din Țara Făgărașului vor primi finanțare și suport pentru implementare, în perioada următoare. Termenul limită pentru finalizarea proiectelor finanțate este 30 noiembrie 2023.

Proiectele câștigătoare au fost propuse de Asociația Jugendzentrum Seligstadt, Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu” (Recea), un grup de inițiativă din cadrul Colegiului „Aurel Vijoli” și echipa Carul Mare (Sărata).

„Legați de natură – Training cu familii tinere”, Asociația Jugendzentrum Seligstadt

Proiectul își propune sensibilizarea familiilor tinere privind importanța păstrării unui mediucât mai curat și impactul sistemului forestier asupra oamenilor, prin educație non-formală în natură.

„Parcul de lectură Amfiteatrul verde”, Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu”, Recea

Proiectul își propune amenajarea unui spațiu de lectură, cursuri în aer liber și evenimente, pentru elevii școlii și comunității locale din Recea.

„Planeta Vie”, grup de inițiativă din cadrul Colegiului „Aurel Vijoli”

Proiectul se adresează celor aproape 1000 de elevi ai colegiului, pe care își propune să îi implice în activități care vizează protejarea naturii, colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor, conservarea naturii și a resurselor naturale, analiza factorilor biotici și abiotici din zonă.

„Grădină educațională”, echipa Carul Mare, Sărata

Proiectul își propune crearea unei grădini de tipul learning garden, care să utilizeze principiile permaculturii, pentru a-i ajuta pe tineri să învețe despre sustenabilitate și schimbări climatice. Valoarea totală a granturilor acordate celor 4 proiecte este 59.468 lei.

„Fondul pentru Comunități Carpathia” este un program al Fundației Conservation Carpathia, implementat la nivel local de Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF), care oferă anual granturi și burse ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și elevilor din comunitățile Țării Făgărașului. FCTF lansează înscrierile pentru finanțarea proiectelor (secțiunea granturi) care au în centrul lor natura din Țara Făgărașului și vizează educația pentru mediu / biodiversitate. Valoarea totală a „Fondului pentru Comunități Carpathia” (secțiunea granturi) este de 65.000 de lei. Bugetul minim al unui proiect este de 10.000 de lei, iar valoarea maximă este de 17.500 de lei.