Audiobook-ul „Scrisori nedesfăcute” de Nicu Alifantis, lansat la Gaudeamus

Audiobook-ul "Scrisori nedesfăcute" al muzicianului Nicu Alifantis, cu toate cele 44 de poezii apărute în cartea cu același nume, a fost lansat, sâmbătă, la standul Editurii Nemira de la Târgul Gaudeamus.

"Audiobook-ul este primul pe care-l fac și nu știu dacă voi mai insista pe ideea asta. Este o experiență, vom vedea. Totuși meseria mea de bază nu este asta cu cititul, ci cea cu cântatul", a declarat Alifantis.

Artistul a spus că audiobook-ul conține, pe lângă versurile citite de el însuși, și câteva surprize, printre acestea numărându-se o poezie pusă pe muzică, dar și 13 poezii traduse în limba franceză și citite de Leonard Constant.

"Eu îmi cânt foarte rar cântecele mele, pe versurile mele. Aici este un cântec pe care a fost să fie să-l fac atunci în perioada înregistrării audiobook-ului, mi-a plăcut cum a ieșit și acel cântec se găsește aici în audiobook. Deci, poezia (Epilog — n.r.) am eliminat-o, n-am spus-o fiindcă era cântată. Este o mică surpriză. Dar surpriza cea mai mare a venit din partea unor prieteni foarte buni care de foarte mulți ani trăiesc în alt colț de lume. (…) Leonard Constant a tradus 13 din aceste poezii, bănuiesc că i-au plăcut lui de a făcut gestul acesta, iar aici le veți auzi chiar în lectura lui Leonard. Sunt foarte frumos spuse. Toate poeziile spuse de el au niște coperți muzicale care sunt semnate de el și de doi colegi ai lui", a precizat Alifantis.