Autoritățile spaniole au revizuit în scădere bilanţul deceselor cauzate de COVID-19

Autoritățile spaniole au revizuit, luni, în scădere bilanţul deceselor cauzate de noul coronavirus, reducându-l la 26.834 de morţi, cu 1.918 mai puţini decât au raportat urmă cu 24 de ore, scrie Agerpres, citând AFP. Duminică, Spania a anunțat că bilanțul a ajuns la 28.752 de morţi.

Directorul Centrului de Alertă Sanitară, Fernando Simon, a spus că un nou sistem de urmărire „permite înlăturarea dublurilor şi confirmarea datelor legate de coronavirus, precum şi eliminarea deceselor care i-au fost atribuite în mod eronat”.

„O variaţie de 1.900 este mult, încercăm să verificăm ce este corect, dar sunt cifrele de care dispunem în prezent”, a mai spus dr. Fernando Simon.

De asemenea a fost revizuit în scădere și bilanțul cazurilor de infectare confirmate, la 235.400, luni, faţă de 235.772 raportate duminică.

„Suntem mulţumiţi de calitatea crescândă a informaţiilor care ne permit să luăm decizii”, a dat asigurări Fernando Simon. „Este ceva care se întâmplă în toate epidemiile. Când evoluţia epidemiei ne lasă puţin timp, trebuie să rectificăm cifrele şi în unele cazuri să le reducem”.