Avertizare Meteo

Getting your Trinity Audio player ready...

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben privind instabilitatea atmosferică accentuată pentru regiunile Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei. Această atenționare este în vigoare până duminică la prânz și prevede cantități semnificative de precipitații.

”În Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h) şi izolat grindină”, anunţă, sâmbătă, ANM.

Sursa citată a precizat că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, de peste 50…60 l/mp.

”Astăzi (16 septembrie), manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii mai restrânse, vor fi şi în Dobrogea, restul Munteniei şi al zonei montane”, a mai transmis ANM.