Barometrul Europa FM: PNL coboară, USR și Plus urcă

Scădere a PNL în sondaje, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS. Partidul aflat la guvernare pierde exact 4 puncte procentuale într-o lună. Dar și PSD are procente în minus, după cum arată cercetarea făcută în plină evoluție a crizei coronavirus în România, între 5 și 26 martie.

Liberalii sunt creditați cu 36,7% din opțiunile de vot, înregistrând încă o scădere, a doua la rând. PNL se întoarce sub scorul pe care îl avea în noiembrie, când aveau loc prezidențialele și partidul trecea din opoziție la guvernare.

Pentru PNL vârful popularității a fost în ianuarie. Partidul lui Ludovic Orban era creditat atunci cu peste 47 la sută.

Scădere înregistrează și PSD, potrivit datelor din barometrul Europa FM. Dar social democrații pierd mai puțin de 2 procente și sunt puțin sub 24 la sută în opțiunile de vot.

În creștere sunt USR, care ajunge de la 10 procente la 12,5%, dar mai ales Plus, al cărui procentaj aproape se dublează – de la 3,5% în februarie, la 6,5% acum.

Partidul lui Victor Ponta atrage și el un punct procentual, apropiindu-se de 6 la sută, iar ALDE coboară și mai mult, la 3,5%, unde staționează și PMP-ul lui Traian Băsescu.