Bianca Andreescu, campioană la Toronto după ce Serena Williams s-a retras în primul set

Finala de la Toronto (Rogers Cup) s-a terminat după doar 18 minute de joc, după ce Serena Williams a abandonat la scorul de 3-1 pentru adversară în primul set.

Într-un moment emoționant, în care Bianca Andreescu (noua campioană) a îmbrățișat-o pe americancă, aceasta i-a spus că simte dureri în zona superioară a spatelui. Acesta este al doilea titlu din cariera jucătoarei canadiene de origine română, care s-a impus și la Indian Wells în 2019. În urma acestui rezultat, Bianca va urca până pe locul 14 în clasamentul WTA și pe poziția a opta în ierarhia WTA Race (contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor).

Îmbrățișarea dintre Bianca Andreescu și Serena Williams:

Declarații la finalul partidei:


„Serena, m-ai făcut să plâng o grămadă. Știu cum e să te retragi în timpul turneelor și să fii accidentată. Dar ești o adevărată campioană, te-am urmărit jucând de atâtea ori. Ești o campioană adevărată atât pe teren, cât și în afara acestuia.

 
Nu am cuvinte în acest moment. Sunt prima jucătoare din Canada care se califică în finală și câștiga acest turneu după 50 de ani. Această săptămână nu a fost ușoară, am avut atâtea meciuri dificile și în mod special lucrurile prin care am trecut în ultimele două luni nu au fost ușoare. M-am încurajat mereu să nu renunț” – Bianca Andreescu.
 
„Oh, Doamne. Vă mulțumesc tuturor. Îmi pare rău că nu sunt în stare să joc astăzi. Am încercat, dar pur și simplu nu am putut. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să vin aici. Bianca este o sportivă minunată. Îi mulțumesc echipei mele. A fost un an greu, dar vom merge mai departe” – Serena Williams.