Bill Gates se retrage din bordul Microsoft

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, renunță la locul în consiliul de administrație al companiei pentru a se dedica activităților filantropice.

El spune că vrea să se concentreze pe sănătatea și dezvoltarea globală, educație și combaterea schimbărilor climatice.

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Bill Gates, în vârstă de 65 de ani, a părăsit, de asemenea, consiliul de administrație al companiei Warren Buffett.

Bill Gates a părăsit munca de zi cu zi la Microsoft, în 2008. Anunțând ultima sa mișcare, Bill Gates a spus că Microsoft va fi „întotdeauna o parte importantă a vieții mele” și că va continua să fie implicat.

Dar el a spus: „Aștept cu nerăbdare următoarea fază ca o oportunitate de a menține prietenii și parteneriatele care au însemnat cel mai mult pentru mine, să continui să contribuie la două companii de care sunt incredibil de mândru și să prioritizez efectiv angajamentul meu de a mă adresa uneia dintre cele mai dificile provocări ale lumii „.

Domnul Gates, listat de Forbes drept al doilea cel mai bogat om al planetei, și-a făcut averea prin dezvoltarea de software pentru calculatorul personal.

De tânăr, a renunțat la facultate și s-a mutat la Albuquerque, în New Mexico, unde a înființat Microsoft alături de prietenul său din copilărie, Paul Allen, care a murit în 2018.

Marea lor lovitură a venit în 1980, când Microsoft a semnat un acord cu IBM pentru a construi sistemul de operare care a devenit cunoscut sub numele de MS-DOS.

Microsoft a fost lansat public în 1986 și, într-un an, Bill Gates, la 31 de ani, a devenit cel mai tânăr miliardar.