Boris Johnson anunță carantina: „De joi, stați acasă!”

Marea Britanie se întoarce la un „lockdown” aproape ca în primăvară. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat sâmbătă seara că Anglia intră în carantină începând de joi, 5 noiembrie. „E timpul să trecem la acțiune, pentru că nu mai există alternativă”, a motivat premierul, în condițiile în care Marea Britanie a depășit un milion de infectări cu noul coronavirus și a ajuns la aproape 47.000 de decese.

Regatul Unit se confruntă cu o explozie de cazuri, iar premierul Boris Johnson a anunțat intrarea în carantină a Angliei pentru o lună, până la începutul lunii decembrie. Motivul principal este evitarea blocării sistemului medical din cauza creșterii accelerate a cazurilor de infectare. O prognoză făcută de specialiști ai guvernului de la Londra arată că s-ar putea înregistra 4.000 de decese pe zi în lunile de iarnă, dacă nu se iau măsuri.

Colapsul sistemului sanitar ar fi „un dezastru moral”, doctorii și asistentele ar fi forțați să aleagă ce pacienți tratează, cine trăiește și cine moare”, a arătat Boris Johnson.