BUCHAREST JAZZ FESTIVAL 2016

În această toamnă, orașul București va fi cuprins de ritmurile exuberante ale jazzului, la cea de-a V-a ediție a festivalului Bucharest Jazz Festival, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, care se va desfășura în perioada 19 – 25 septembrie 2016, în Piața George Enescu.

Noul director artistic al festivalului este renumita interpretă de jazz Teodora Enache. Artista a acceptat să preia această funcție, urmându-i astfel muzicianului Lucian Ban.

Bucharest Jazz Festival continuă și anul acesta tradiția evenimentelor care pun jazz-ul în centrul preocupărilor culturale ale bucureștenilor. Astfel, pe lângă cele 5 seri de concerte, în cadrul cărora vor urca pe scenă artiști naționali și internaționali de renume, vor avea loc pe toată perioada festivalului evenimente conexe, precum lansări și expoziții având ca element central muzica de jazz. Lansat anul trecut la inițativa lui Lucian Ban, Programul New Jazz Works continuă și la această ediție. Scopul sau este de a comisiona noi opere de jazz, încurajând, astfel, muzicienii din România să propună creații inovatoare scrise pentru un ansamblu de 2 până la 10 muzicieni.