Cadrele medicale din Sibiu pot învăța gratuit să cânte la tobe

Cadrele medicale din Sibiu, epuziate în lupta cu virusul SARS CoV-2, se pot relaxa într-un mod inedit, învățând să cânte la tobe. Cursurile gratuite sunt oferite de un membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu, care a lansat un proiect numit „Tobe pentru supereroi”, prin care își arată mulțumirea pentru eforturilor celor aflați în linia întâi în lupta cu pandemia de Covid.

Percuţionistul Andrei Marcovici este membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu și oferă gratuit cursuri de percuţie pentru cadrele medicale din oraș, epuizate după lunile întregi petrecute în spitale.

„Ideea de a face ceva pentru întreg sistemul sanitar mi-a venit prin primăvara anului trecut, atunci când mulţi dintre noi eram blocaţi în case, fără să facem nimic, în timp ce ei – doctorii, asistentele şi personalul auxiliar din cadrul spitalelor – erau efectiv surmenaţi şi obosiţi. M-am gândit că, atunci când se va putea, voi face un proiect dedicat lor”, a declarat Andrei Marcovici, potrivit Mediafax.

Prin proiectul „Tobe pentru supereroi”, Filarmonica Sibiu îşi arată consideraţia pentru efortul cadrelor medicale.

„Cred în primul rând că, prin acest proiect, ei simt că le suntem alături şi că înţelegem cât de importanţi sunt pentru noi. Cred de asemenea că se vor bucura să vină alături de altfel de oameni, de noi muzicienii, măcar pentru o oră şi să se deconecteze, să intre în lumea noastră total diferită de a lor. Tobele au, în acelaşi timp, şi un grad de descărcare a energiilor negative”, a precizat Andrei Marcovici

În cadrul şedinţelor de percuţie de la Filarmonică, fiecare cursant învaţă diferite ritmuri, în funcţie de muzica pe care o ascultă.

Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17.00 şi 19.00.