Campanie de strângere de fonduri pentru Leo Iorga, care are nevoie de operație în Germania după ce cancerul a recidivat

Familia lui Leo Iorga a început o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta să continue tratamentul la o clinică din Hamburg, după ce cântărețul a primit vestea recidivării tumorii la singurul plămân rămas. În 2011, Leo Iorga a fost supus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămâni.

Prin cântecele sale, Leo ți-a fost alături în momente importante și încă îți este în amintiri pe care le-a umplut cu bucurie. Acum, «După ani și ani» se reîntoarce în atenția ta pentru a-ți cere să-i fii și tu alături de data aceasta. Leo Iorga se luptă cu cancerul de 8 ani și câteodată câștigă și urcă pe scenă, iar câteodată, adversarul devine atât de puternic încât doar împreună cu voi îl poate învinge din nou. Acum e una din acele dăți în care trebuie să luptăm împreună„, se arată în anunțul publicat de familie pe pagina de Facebook a cântărețului.
În 2011, Leo Iorga a fost supus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămâni. După șase luni, el a urcat pe scenă, dar boala a recidivat – au apărut metastaze la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămâni. A trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale, iar acum metastazele de la unicul plămân au crescut considerabil și terapia recomandată de medicii din țară și din străinătate presupune o intervenție specială Cyberknife, stereotaxie și alte proceduri. În România nu există Cyberknife, însă o clinică din Hamburg a acceptat cazul, iar durata tratamentului este de aproximativ o lună la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg), spune familia lui Leo Iorga.

Pentru această intervenție, Leo Iorga are nevoie de 70.000 de euro: „Acum ne aflăm într-un alt impas, deoarece metastazele de la unicul plămân au crescut considerabil, terapia recomandată de medicii din țară și din străinătate presupune o intervenție specială, Cyberknife, stereotaxie și alte proceduri. În România nu există Cyberknife însă o clinică din Hamburg a acceptat cazul. Durata tratamentului este de aproximativ o lună la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg)„.

Donațiile se pot face în conturile deschise pe numele lui Leo Iorga, la BCR: Iorga Leonard – BCR; CONT RON: RO98 RNCB 0318 0006 7289 0001; CONT EUR: RO06 RNCB 0064 0006 7289 0001; cod swift: RNCBROBU.

Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuţi solişti rock din România, a făcut parte din trupele Cargo, Compact şi Schimbul 3. În 2012, el a fondat, împreună cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, în aprilie 2014, albumul „Numărul Unu”.