Cântăreaţa Sharon Jones a decedat la vârsta de 60 de ani

Sharon Jones a trecut în nefiinţă, vineri, la vârsta de 60 de ani, şi a cântat până în ultima clipă, înfruntând lupta cu cancerul.

În urma diagnosticului din 2013, după prima sesiune de tratament, Sharon Jones a plecat cu trupa în turneu, în 2014. Într-o interviu realizat la începutul acestui an, dupa ce cancerul a revenit, ea a spus: "Acest tip de cancer este aici şi trebuie să fac chimioterapie. Dar eu vreau să cânt. Nu-mi doresc altceva decât să fiu capabilă urc pe scenă şi să mă mişc".

De asemenea, a explicat: "Când sunt pe scenă orice durere dispare. În momente ca acelea, uiţi totul. Nu există niciun cancer. Nu există nicio boală. Simţi doar că pluteşti, văzându-le feţele (celor din public, n.r.) şi auzindu-i strigând. Ăsta e singurul lucru care contează pentru mine".

Sharon, care a fost cântăreţă de acompaniament vocal ("backup singer") înainte de a fonda grupul Dap-Kings la începutul anilor 2000, a fost supranumită "varianta feminină a lui James Brown". Prima sa nominalizare la premiile Grammy a avut loc în anul 2014 pentru albumul "Give the People What They Want".