Carrefour România colectează măștile și mănușile folosite

Carrefour este primul retailer din România care anunță o campanie de colectare a măștilor, mănușilor și a altor echipamente folosite împotriva Covid-19. Recipientele speciale sunt amplasate în fiecare magazin. Retailerul s-a alăturat inițiativei „Nu arunca măști și mănuși pe jos”, derulată de Asociația Geeks For Democracy.

Începând din această săptămână, în fiecare magazin Carrefour se vor găsi recipiente speciale pentru colectarea acestor deșeuri și vor fi diseminate mesaje vizuale și audio despre importanța eliminării corecte a acestora.

„Carrefour sprijină inițiativa «Nu arunca măști și mănuși pe jos» pentru a contribui la eliminarea responsabilă a acestor deșeuri și a amplasat deja în fiecare magazin recipiente special dedicate acestor deșeuri periculoase. Pubelele de colectare pentru măști, mănuși și alte echipamente de protecție împotriva Coronavirus sunt poziționate la intrările/ieșirile din magazinele Carrefour și sunt semnalizate ca atare. Ulterior, deșeurile sunt înlăturate în deplină siguranță”, a transmis retailerul.

 

„Până la sfârșitul anului, 2.5 milioane de cetățeni vor primi câte 30 de măști pe lună, adică 450 de milioane de măști oferite gratuit, fără să discutăm de cele folosite de angajați. Este imperios necesar să apară soluții și reglementări pentru ca aceste deșeuri să poată fi recuperate în siguranță”, a declarat Marian Rădună, co-fondatorul inițiativei «Nu arunca măști și mănuși pe jos».

Și un ONG din Franța a atras atenția, la începutul lunii iunie, că în curând vor fi mai multe măști decât meduze în apă.