Câți elevi s-au vaccinat în România și care mai e situația în cazul profesorilor

Aproape 50.000 de elevi care au împlinit 16 ani s-au vaccinat până acum în România, a anunțat ministrul educației Sorin Cîmpeanu, luni seara, la Digi24. În ceea ce-i privește pe profesori, odată cu creșterea accesibilității la vaccinare, nu mai există la nivelul Ministerului Educației o statistică exactă, așa că ministrul a cerut celor 17.000 de școli din România să îi prezinte o situație cu personalul vaccinat până miercuri.

„Zilele trecute aveam 11.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, aveam aproape 14.000 de elevi cu vârsta de 17 ani și peste 23.000 de elevi de 18 ani, deci 47.000 de elevi vaccinați din proprie inițiativă, din dorința lor. Și este admirabil sprijinul școlii și al DSP-ului local care, în cazuri precum Colegiul Decebal din Deva, au facilitat organizarea unui centru de vaccinare, la solicitarea elevilor de clasa a XII-a, care au vrut să fie siguri că nu vor avea probleme pe parcursul examenului de Bacalaureat. Este o dovadă de responsabilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seara, la Digi24.

Întrebat dacă vor exista campanii în școli, după ce agenția europeană (EMA) va aproba și vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 16 ani, ministrul a spus că va susține orice măsură care va îmbunătăți procesul de vaccinare, însă mai întâi trebuie așteptată aprobarea de la EMA și în sistemul național.

„Am stabilit deja cu Valeriu Gheorghiță și cu Ministerul Sănătății că vom vedea în ce măsură putem să colaborăm pentru a susține vaccinarea la nivelul școlilor și al doilea aspect este – nu trebuie uitat nici acesta – pentru minori e nevoie de acceptul părinților pentru vaccinare. Toți cei care au fost în situația de a se vaccina au avut acest accept expres al părinților”, a precizat Sorin Cîmpeanu.