Celebra soprană rusă Anna Netrebko, internată cu Covid-19

Celebra soprană rusă Anna Netrebko, internată cu Covid-19

Celebra soprană rusă Anna Netrebko a anunțat joi că este infectată cu noul coronavirus și a fost internată, la câteva zile după ce a participat la spectacolul de redeschide a teatrului moscovit Balșoi, scrie AFP.

Anunțul infectării sale intervine în contextul în care principalele teatru rusești – Balșoi și Mariinski din Sankt Petersburg – s-au confruntat cu cazuri de coronavirus, la puțin timp după redeschidere, stârnind temeri legate de securitatea artiștilor.

„Sunt la spital de cinci zile cu o pneumonie Covid și voi începe în scurt timp să mă recuperez”, a scris pe Instagram starul de 48 de ani, una dintre cele mai mari soprane actuale.

Soțul său, tenorul azer Yusif Eyvazov are anticorpi, ceea ce arată că a fost infectat, a adăugat diva.

Teatrul Balșoi, care s-a redeschis după șase luni, a fost nevoit să anuleze a treia reprezentare a operei lui Verdi prevăzută în 10 septembrie din cauza contaminării unui artist.

Teatrul moscovit a prezentat un sezon 2020-2021 ambițios, impunând în același timp reguli de distanțare socială și portul măștilor în timpul reprezentațiilor.

La jumătatea lui august, 30 de membri ai trupei teatrului Mariinski din Sankt Petersburg, majoritatea dansatori, au fost infectați, forțând teatrul să decaleze spectacolele. Mariinski a fost primul care și-a redeschis porțile după carantina impusă în Rusia, în 1 august.