Celebrul Jordi Savall a cântat pentru refugiaţii din Calais

Sâmbătă, 16 aprilie, dirijorul şi violonistul Jordi Savall a cântat în tabara de refugiaţi din Calais, Franţa. Aproximativ 100 de persoane au participat la eveniment, violonistul cântând împreună cu alţi cinci muzicieni.

Dirijorul şi violonistul spaniol Jordi Savall a susţinut un concert, sâmbătă, 16 aprilie, în tabăra de refugiaţi din oraşul francez Calais, informează lefigaro.fr. Jordi Savall a susţinut acel concert în curtea centrului Jules Ferry, un centru de primire şi îngrijire amenajat din celebra ”Junglă” – tabără de refugiaţi – din Calais.Aproximativ 100 de persoane au participat la concertul celebrului muzician catalan. Acesta nu a cântat singur, ci a fost acompaniat de cinci muzicieni – un sirian, un turc, un bulgar, un grec şi un israelian. Cu ajutorul unui rabab, instrument cu coarde foarte răspândit în ţările musulmane, Jordi Savall a interpretat arii popular-tradiţionale din Bulgaria, Spania, Maroc şi Turcia, dar şi cântece siriene şi libaneze. Despre acest eveniment Jordi Savall a declarat:

”E minunat să vezi că în toată această tristeţe, disperare, a rămas o lumină. A rămas această căldură umană şi asta mă face să cred că aceşti oameni merită o soartă mai bună”