„Charleston”, în regia lui Andrei Creţulescu, premieră americană la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago

„Charleston”, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, a fost selecţionat în competiţia oficială „New Directors” a Festivalului Internaţional de Film de la Chicago. Ajuns la ediţia 53, cel mai vechi festival competitiv din Statele Unite va avea loc în perioada 12-26 octombrie 2017.

„Charleston”, singurul film românesc proiectat la această ediţie a festivalului, este povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbaţi şi femeia pe care au pierdut-o amândoi.

Protagoniştii Şerban Pavlu şi Radu Iacoban sunt secondaţi de unii dintre cei mai buni actori ai cinemaului românesc: Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguţă, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Alina Berzunţeanu.

Premiera mondială a filmului a avut loc în luna august, în competiţia internaţională a prestigiosului Locarno Festival. Tot în octombrie, „Charleston” va fi proiectat în Polonia şi în Germania, în cadrul festivalurilor de la Varşovia şi Braunschweig.