Filmul ”Charleston”, în regia lui Andrei Creţulescu, va avea premiera naţională la TIFF 2018

Filmul „Charleston”, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, va fi prezentat în premieră în România în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ediţia cu numărul 17.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, proiecţia de gală va avea loc pe 31 mai, de la ora 19,00, la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezenţa echipei.

Premiera în competiţia de la TIFF înseamnă cam tot ce mi-am dorit pentru acest prim film. Şi mi se pare încă şi mai onorant ca celălalt titlu românesc din competiţie să fie semnat de Adina Pintilie, o cineastă pe care o admir şi o preţuiesc de foarte mulţi ani”, spune regizorul Andrei Creţulescu, citat în comunicat.

Charleston” e povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbaţi şi femeia pe care au pierdut-o amândoi, un love-story neconvenţional cu parfum retro, un cocktail pop condimentat cu umor negru, emoţie, un soundtrack eclectic şi chiar un intermezzo dansant, se arată în prezentarea filmului.

Din distribuţie fac parte Şerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguţă, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Letiţia Vlădescu, Vlad Galer şi Alina Berzunţeanu.

„Charleston”, despre care Cineuropa spune „mai rar un film românesc cu un asemenea potenţial de public”, a avut premiera mondială în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Locarno 2017.

Pe 7 iunie, „Charleston” va fi prezentat la Iaşi, în cadrul omagiului Victor Rebengiuc din Serile Filmului Românesc, iar din 8 iunie filmul va putea fi văzut în cinematografele din toată ţara.