Chiștoacele din Sectorul 3, coincinerate în fabricile de ciment

300 de recipiente speciale pentru colectarea mucurilor de țigară au fost deja amplasate în zonele cele mai circulate din Sectorul 3, iar toate mucurile astfel strânse vor fi valorificate energetic, au anunțat, marți, într-o conferință de presă, reprezentații British American Tobacco , Primăriei Sectorului 3 și Green Academy.

Mucurile de țigară colectate selectiv vor ajunge în centrul de transfer al Direcției Salubritate Sector 3, unde vor fi supuse unui proces de tratare, și ulterior transferate către o instalație de coincinerare cu recuperare de energie, cu o capacitate de peste 12 tone/oră. Prin valorificarea energetică a mucurilor de țigară colectate selectiv scade cantitatea de resurse naturale utilizate în procesul tehnologic de fabricație a cimentului. Datorita compoziției, mucurile de țigară vor arde în totalitate, filtrele performante ale incineratorului blocând degajarea în atmosfera a oricăror gaze nocive”, a explicat Andrei Dinescu, director marketing Green Academy.

Campania demarată de BAT alături de Primăria Sectorului 3 și de Green Academy are rolul de a deveni un reper pentru demersuri similare în alte zone ale Bucureștiului și în alte orașe.

sursa: green-report.ro