Christopher Plummer a murit la 91 de ani

Christopher Plummer, veteran și respectat actor a avut o carieră încă din anii 1950. A câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul Beginners în 2011.

Avea o carieră de șapte decenii, inclusiv filme de renume precum Sunetul muzicii, Omul care ar fi rege și Toți banii din lume, a murit la vârsta de 91 de ani. Prima apariție în film a lui Plummer a fost în Stage Struck din 1958, o dramă din culise în care interpretează un scriitor îndrăgostit de ingenua lui Susan Strasberg. Cel mai mare succes al său, și cel mai bine cunoscut rol, a fost Trapp în Sunetul Muzicii în 1965.

Mai recent, în 2017, a intervenit cu scurt timp pentru a-l înlocui pe Kevin Spacey în regia Ridley Scott, Toți banii din lume, după ce Spacey a fost acuzat de abateri sexuale. Scott l-a lăudat pe Plummer la acea vreme, spunându-i lui The Guardian că „[are] acest farmec enorm, indiferent dacă face King Lear sau The Sound of Music”. Scott a adăugat: „Tipul acesta este o adevărată carte de colorat, poate face orice”.

Născut Arthur Plummer la Toronto în 1929, strănepotul lui John Abbott, al treilea prim-ministru al Canadei, și a crescut în Quebec vorbind fluent engleza și franceza. După ce a părăsit școala, s-a alăturat Teatrului de Repertoriu din Montreal și, după o scurtă perioadă pe Broadway, a obținut primul său rol principal ca Hal în Henry V la festivalul Stratford din Ontario din 1956 . Au urmat mai multe roluri scenice, atât în ​​Stratford, cât și pe Broadway, inclusiv prima sa nominalizare la Tony în 1959 pentru cel mai bun actor în JB-ul lui Archibald MacLeish , care a fost regizat de Elia Kazan. De asemenea, a obținut roluri cu Royal Shakespeare Company din Marea Britanie, interpretând Benedick în producția din 1961 Much Ado About Nothing (alături de Geraldine McEwan) și rolul principal al lui Richard III în același an.

The Sound of Music , lansat cu un succes uriaș în 1965, a dovedit progresul lui Plummer către star. Adaptat din musicalul scenic Rodgers și Hammerstein despre familia Von Trapp care cânta în viața reală, Plummer a fost inițial reticent în a-și asuma rolul și, în 2018, i-a spus The Guardian că este „furios” când a aflat că vocea sa cântătoare va fi dublat. „Am lucrat la cântatul meu atât de mult timp, dar în acele vremuri aveau pe cineva instruit care să cânte prin dublare. Am spus: „Singurul motiv pentru care am făcut acest lucru sângeros a fost ca să pot face un musical pe scenă pe film!” ”