Cîțu: Cererea de revocare a ministrului Nazare a fost trimisă la Cotroceni

Premierul Cîțu a trimis la Palatul Cotroceni cererea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale guvernamentale. Informația a fost confirmată chiar de către premierul Florin Cîțu, după ședința de guvern. 

Acesta a spus că a preluat el însuși, ca interimar, mandatul de la Finanțe.

Surse din interiorul PNL susțin că miza schimbării ministrului Finanțelor este legată de războiul intern din partid, respectiv de conflictul deschis între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Nazare nu ar fi fost de acord cu rectificarea bugetară preferențială față de anumiți primari liberali, acuză sursele citate. 

Florin Cîțu a declarat după ședința de guvern de la ora 12 că Nazare a refuzat să își dea demisia. „A avut posibilitatea să își dea demisia, a fost revocat”, a spus premierul. 

„Decizia am luat-o după o analiză la șase luni. Avem proiecte întârziate la ministerul Finanțelor”, a spus premierul, întrebat fiind care sunt motivele revocării ministrului finanțelor. 

”Mă voi asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite și vom corecta greșelile”, a mai spus șeful guvernului. Acesta l-a ironizat pe fostul ministru, spunând că „poate organizează și acesta o conferință de presă după șase luni de zile”, făcând aluzie la lipsa lui Alexandru Nazare din comunicarea guvernamentală. 

Cîțu a mai spus că la ministerul Finanțelor va fi efectuat și un control de către Corpul de Control al premierului.