Cod portocaliu de inundații în șapte județe

15 județe s-au aflat, total sau parțial, sub cod portocaliu de ploi și vijelii. Acolo vântul a suflat cu până la 70 de kilometri pe oră, a plouat torențial și a căzut grindină. Și Bucureștiul și județul Ilfov s-au aflat sub cod portocaliu. A plouat torențial în cursul nopții după ce aseară vântul a bătut cu putere și a rupt copaci.

Meteorologii spun că astfel de fenomene extreme vor fi mai rare pe parcursul zilei. Temperaturile sunt sub cele normale perioadei, iar până la ora 23.00 este în vigoare o informare de vreme rea. 

Județul Argeș a fost unul dintre cele mai afectate de fenomenele meteo extreme. Telespectatorii Digi24 ne-au trimis imagini de acolo. Oamenii spun că temperaturile au scăzut brusc și că furtunile au adus grindină care le-a distrus grădinile.

În județul Gorj, cele mai mari probleme le-a făcut ploaia torențială. În Târgu Jiu, mai multe străzi au fost inundate de apa care a ajuns în unele locuri la 30 de centimetri înălțime.

La Câmpina, în județul Prahova, ploaia torențială a fost anunțată de fulgere care au luminat cerul.

Și Bucureștiul și județul Ilfov s-au aflat sub cod portocaliu. A plouat torențial în cursul nopții după ce aseară vântul a bătut cu putere și a rupt copaci.

Până la ora 22, pompierii din Capitală avuseseră deja 19 intervenții. 14 copaci au căzut și au avariat 13 mașini. De asemenea, trei panouri publicitare au fost doborâte de vânt.

nstitutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe râuri din şapte judeţe, începând de miercuri seara.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea, precizează INHGA.