Colaborare bilaterală inedită între România și Regatul Unit în domeniul cercetării

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a avut o întâlnire de marcă cu excelența sa, domnul Giles Matthew Portman, ambasadorul Regatului Unit în România. Dialogul a fost centrat pe consolidarea parteneriatelor din domeniul cercetării, inovării și transformării digitale între cele două state.

În declarația sa, ministrul Bogdan Ivan a subliniat importanța relației strânse dintre România și Regatul Unit în sfera academică și a acordurilor tradiționale de colaborare. Cele două părți au convenit să intensifice dialogul bilateral și să pregătească proiecte comune care să aducă beneficii cercetătorilor din ambele țări. Un accent deosebit a fost pus pe cooperarea în domeniul securității cibernetice, cu accent pe combaterea fenomenului de dezinformare și a videoclipurilor deepfake, generate cu ajutorul instrumentelor de inteligență artificială.

Excelența sa, ambasadorul Giles Matthew Portman, a subliniat că România reprezintă o prioritate pentru Regatul Unit în cadrul relației cu Uniunea Europeană, în special în domeniile inovării, cercetării și securității cibernetice. De asemenea, ambasadorul a evidențiat calitatea resursei umane din România în domeniul IT&C, considerând-o un avantaj competitiv pe piața globală a serviciilor și soluțiilor digitale.

Această întâlnire marchează un pas semnificativ în consolidarea parteneriatului strategic dintre România și Regatul Unit în domeniul cercetării, inovării și digitalizării, deschizând noi oportunități pentru colaborare și schimb de experiență în beneficiul ambelor țări.