Compania care deține berea Corona a anunțat pierderi de 170 de milioane de dolari din cauza coronavirusului

Compania care deține berea Corona se confruntă cu cel mai slab trimestru din ultimii 10 ani, din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

Anheuser-Busch In Bev deține unele dintre cele mai cunoscute mărci de bere din lume, între care Budweiser, Stella Artois, Beck’s și Corona.

Dar, în ultimele două luni, de când coronavirusul s-a răspândit în toată China, compania a înregistrat pierderi de 170 milioane de dolari, în perioada în care erau așteptate vânzări record prilejuite de sărbătorirea anului nou chinezesc, potrivit Independent.

Compania apreciază că scăderea profiturilor este cauzată de faptul că, de teama coronavirusului, foarte puține persoane mai ies în oraș, în China. Frica de coronavirus afectează viață de noapte din țările lovite de noua epidemie, iar multe baruri și restaurante își închid ușile mai devreme.

CEO-ul companiei, Carlos Brito, a declarat pentru CNBC: „Afacerea noastră depinde de ieșirile la restaurant, de viața de noapte, de ieșitul în oraș cu prietenii… Ne așteptăm, totuși, ca lucrurile să revină la normal”.