Concert aniversar – Fundația O Nouă Viață la București

Miercuri, 28 iunie, de la ora 19.00, Cercul Militar Național din București (Sală de Marmură) va găzdui un concert extraordinar susținut de renumiții muzicieni Simona Mihai (soprană), George Zacharias (vioară) și Marios Panteliadis (pian).

În program vor fi lucrări de: Maurice Ravel, Jules Massenet, Giacomo Puccini, Serghei Prokofiev și Giuseppe Verdi. George Zacharias (vioară) și Marios Panteliadis (pian), muzicienii sosiți special de la Londra pentru acest eveniment vor interpreta două sonate aparținând unora dintre cei mai proeminenți compozitori din prima jumătate a secolului XX, Maurice Ravel și Serghei Prokofiev, o călătorie de la rafinamentul sonorităților franceze cu tente impresioniste la robustețea sonoră a școlii ruse. Momentul mult așteptat al serii îl constituie întâlnirea cu soprana Simona Mihai, pe care publicul din țară nu a mai avut ocazia să o asculte de foarte mult timp, ea primind însă generoase aplauze ale auditoriului Operei Regale din Londra sau ale celei din Frankfurt, unde chiar în această perioadă joacă rolul Mimi. Simona Mihai va interpreta arii celebre semnate de Massenet, Verdi și Puccini. Va fi prezentă în România pentru prima oară după debutul de la Frankfurt, cu acest concert caritabil dedicat Fundației O Nouă Viață. Reprezentația susținută la Cercul Militar Național de cei trei artiști de excepție, pe 28 iunie, este prilejuită de celebrarea a 20 de ani de activitate pentru Fundația "O Nouă Viață" care și-a asumat în ultimele două decenii responsabilitatea protejării copiilor și tinerilor a căror viață a fost mutilată pentru totdeauna în căminul-spital de boli neuropsihice de la Siret. Activitatea fundației a însemnat, la propriu, o nouă viață pentru cei care nu au avut acces la drepturi fundamentale pentru orice ființă din secolul XXI: libertate, dragoste, îngrijire medicală, educație. Fundația a fost înființată de britanica Monica McDaid, care și-a dedicat întreaga viață copiilor din căminul-spital de la Siret, a schimbat destine și a redat speranța acestor tineri, care nu mai credeau că pot avea o viață normală.

Bilete disponibile pe: https://www.iabilet.ro/bilete-concert-aniversar-20-de-ani-de-activitate-a-fundatiei-o-noua-viata-29411/