Concertul săptămânii: Pink Martini în două noi spectacole la Sala Palatului

Formația americană Pink Martini, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz-lounge și fusion din lume, prezentă de mai mulți ani pe scenele din România, revine la București cu două spectacole la Sala Palatului, în 20 și 21 aprilie, în cadrul unui turneu mai amplu de promovare a ultimului său album, ''Je Dis Oui'', lansat în noiembrie 2016.

Acest material discografic include piese în limba franceză, persană, armeană, portugheză, arabă, turcă, xhosa și engleză. ''Je Dis Oui'' este mantra optimistă a refrenului din "Joli Garcon", una dintre cele trei piese co-scrise de Pink Martini pentru coloana sonoră a filmului ''Souvenir'', cu Isabelle Huppert, conform site-ului trupei.

Pe lângă piesele interpretate de solistele China Forbes și Storm Large, pe disc apar Ari Shapiro, care cântă o versiune actualizată, în limba arabă, a piesei "La Soledad", de pe primul album al trupei, și Rufus Wainwright, cu o variantă uimitoare a clasicei "Blue Moon" (Rodgers & Hart). Albumul ''Je Dis Oui'' marchează, de asemenea, debutul interpretativ a doi prieteni vechi ai trupei: Ikram Goldman, cunoscuta stilistă din domeniul modei, și activista pentru drepturile civile Kathleen Saadat.