Concursul pentru postul de manager al Opera Naţională se va relua, pentru a treia oară în acest an

Ministerul Culturii va organiza pentru a treia oară în acest an concursul de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti, în urma admiterii în parte a contestaţiei depuse de Antoniu Zamfir, care a semnalat faptul că nu a fost asigurat un tratament egal celor doi candidaţi finalişti.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a anunţat, joi, rezultatul final al concursului de proiecte de management organizat de instituţie pentru Opera Naţională Bucureşti (ONB).

Ca şi în primăvară, candidaţii au fost managerul Operei Române Craiova, Antoniu Zamfir, managerul interimar al ONB, Fănel Ignat, şi Luca Gabriel. Din nou, ca şi în primăvară, cel din urmă candidat nu a trecut proba selecţiei dosarelor.

Însă, spre deosebire de sesiunea anterioară de concurs, de data aceasta, Antoniu Zamfir şi Fănel Ignat au obţinut note peste 7, limita necesară pentru a rămâne în concurs.

Astfel, primul a obţinut într-o primă etapă nota 7,80, iar cel de-al doilea, 7,16. În cea de-a două etapă, actualul manager interimar al ONB a recuperat spectaculos şi, dacă Antoniu Zamfir a pierdut 10 sutimi, alegându-se cu nota 7,70, Fănel Ignat a obţinut nota 9,13, ieşind, în cele din urmă, cu un rezultat de 8,14 din concurs.

În acelaşi timp, „domnul Antoniu Zamfir, în calitate de candidat, a depus contestaţie asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea concursului. În urma analizării şi soluţionării contestaţiei, comisia de soluţionare a contestaţiilor a admis în parte contestaţia depusă de domnul Antoniu Zamfir. Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va relua procedura de organizare a concursului de proiecte de pentru Opera Naţională Bucureşti”, se arată în comunicatul dat publicităţii de MCIN.

Am semnalat comisiei de soluţionare a contestaţiilor faptul că nu a fost asigurat un tratament egal pentru cei doi candidaţi şi acest aspect a fost admis„, a declarat Antoniu Zamfir pentru MEDIAFAX.