Condițiile meteo nefavorabile provoacă restricții de circulație pe drumurile din România

Getting your Trinity Audio player ready...

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a raportat condiții meteo dificile care afectează circulația rutieră în mai multe regiuni ale țării. Din cauza vizibilității reduse, ninsorii și viscolului, a fost impusă o restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între Albița și Huși, județul Vaslui, și pe DN 28, între Cozia și Răducăneni, județul Iași.

De asemenea, se semnalează condiții de iarnă, cu carosabil parțial acoperit de zăpadă, dar fără restricții suplimentare de trafic, în județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea. Utilaje pentru deszăpezire sunt active în aceste zone.

Există și riscul formării poleiului în județele Brăila, Buzău și Maramureș, unde se intervine cu material antiderapant. În alte județe precum Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea și în municipiul București, sunt raportate precipitații sub formă de ploaie, cu carosabil umed.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, A1 Sibiu-Deva și pe DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună.

Restricții de tonaj pentru autovehiculele grele au fost impuse pe DN 57, între Moldova Nouă și Nicolint, județul Caraș-Severin, unde s-a produs o alunecare de teren.

În județul Iași, pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, un accident între două autovehicule a întrerupt circulația pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Conducătorilor auto li se recomandă să adapteze viteza la condițiile de trafic și să folosească anvelope de iarnă pentru a reduce riscurile pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.