Consiliul Național al Audiovizualului organizează un nou concurs pentru un pachet de frecvențe radio FM și AM

Consiliul Național al Audiovizualului va organiza începând cu 19 iunie un concurs de frecvențe radio, la care sunt puse la bătaie 30 de frecvențe FM și două frecvențe AM.

RADIO CLASIC este unul dintre candidații pentru obținerea unei astfel de licențe, propunând Consiliului Național al Audiovizualului un proiect editorial aparte:

Un post de radio generalist, cu un puternic accent cultural, ce oferă un spațiu generos muzicii clasice, dar și genului crossover, alături de o platformă culturală dedicată spațiului cultural românesc.

România nu poate face excepție de la țările europene care au posturi de radio specializate, dedicate muzicii clasice sau muzicii de jazz. Din păcate, peisajul audiovizual românesc, și cu precădere radioul, este dominat de un singur gen muzical, iar conținutul editorial este în cea mai mare parte sub nivelul standardelor jurnalismului de radio. Dorim să facem loc în media românească unei oferte radio premium” – Andrei Enescu, directorul postului.

O atenție specială va fi acordată de RADIO CLASIC programelor informative, educative și culturale. “Dorim să oferim publicului românesc informația de care are cu adevărat nevoie. Alături de buletine de știri, în programele noastre vor fi incluse analize economice și financiare, editoriale ale unor cunoscuți jurnaliști sau analize de politică externă. Toate subiectele vor fi tratate respectând principiile exprimării pluraliste de idei și opinii, protejarea demnității umane, a dreptului la propria imagine, protejarea culturii și a limbii române. “ – Horia Romanescu, director știri și programe.

Programul muzical va fi alcătuit în mare parte din cele mai cunoscute lucrări de muzică clasică, în interpretări celebre, precum și alte genuri muzicale.

Radio Clasic este partener al Festivalului International “George Enescu”, al celebrei London Symphony Orchestra, Orchestrei Mariinski, dirijate de Valery Gergiev și al Ansamblului Hesperion XXI, condus de Jordi Savall.