Controversă în Senat: Legea Pensiilor, supusă votului final cu dezbateri minime

Getting your Trinity Audio player ready...

Legea pensiilor va intra marți la vot final în Senat, după o decizie luată luni de biroul permanent al Senatului. Această lege, inițiată de guvernul Ciolacu și de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu (PSD), prevede o creștere cu 40% a bugetului pentru pensii. Analiștii au criticat această măsură, considerând-o nesustenabilă, mai ales în contextul în care România se confruntă deja cu un deficit bugetar.

Tanczos Barna, fost ministru al Mediului și chestor al Senatului, a exprimat nemulțumirea față de rapiditatea cu care această lege importantă este supusă votului, fără dezbateri suficiente. El a declarat pentru G4Media că este inacceptabil ca o lege de o asemenea importanță să treacă atât de repede de camera superioară a Parlamentului.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat luni dimineața că nu vor fi modificări semnificative la legea pensiilor, ci doar mici ajustări de tehnică legislativă care nu vor influența fondul legii.

Votul final în Senat este programat pentru marți la ora 17.00, urmând ca legea să fie dezbătută și votată în Camera Deputaților.