Corala „Armonia“ participă la Festivalul Coral Zimriya de la Akko

Corala „Armonia”, unul dintre cele mai apreciate coruri bărbăteşti din România, participă la Festivalul Zimriya – World Assembly of Choirs de la Akko din Israel, unde va susţine un concert pe 6 iulie.

Corala „Armonia” a fost înfiinţată în 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, la iniţiativa pr. arhid. asist. univ. Iulian Dumitru. Repertoriul actual este variat, fiind alcătuit din piese religioase polifonice şi monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, precum şi compoziţii din repertoriul clasic universal.

Ansamblul a concurat în ultimii ani la cele mai prestigioase competiţii din lume, obţinând numeroase distincţii, printre care: Medalia de aur la secţiunile Muzica religiilor şi Folclor, la cea de-a 7-a ediţie a Olimpiadei Corale Mondiale (7th World Choir Games), desfăşurată în 2012 la Cincinnati, Ohio, Statele Unite ale Americii; trofeul şi titlul de campioană europeană la secţiunea Cor bărbătesc, Medalia de aur la secţiunea Folclor, Medalia de argint la secţiunea Muzică religioasă – la Olimpiada Europeană de Muzică Corală, organizată în 2013 la Graz, în Austria; Medalia de aur şi Marele Premiu la secţiunea Cor bărbătesc şi Medalia de aur la secţiunea Muzică sacră, la Jocurile Corale Mondiale (World Choir Games) din 2014 de la Riga, Letonia.