Coronavirus în România: Autoritățile au extins lista județelor unde este restricționat programul teraselor și al cluburilor

Autoritățile au decis luni să extindă lista județelor unde este restricționat programul pentru terase, cluburi și baruri și pentru sălile de jocuri de noroc, restricțiile fiind în vigoare până în 31 august, în contextul pandemiei de COVID-19. De asemenea, a fost instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Spaniei, fără a fi suspendate zborurile spre și dinspre România.

 
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni Hotărârea numărul 42, prin care a fost extinsă lista județelor unde sunt instituite restricții de funcționare pentru operatorii economici care desfășoare activități în aer liber (terase, cluburi, baruri), precum și pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, restricțiile fiind valabile până în 31 august.
 
Astfel, programul teraselor, cluburilor și barurilor din județele Argeş, Braşov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Galaţi, Vaslui, Vrancea şi din Capitală nu poate începe înainte de ora 6.00 şi nu poate depăşi ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la ora 23.00.
 
Totodată, programul sălilor de jocuri de noroc din Argeş, Braşov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ilfov, Prahova, Galaţi, Vaslui, Vrancea şi din Bucureşti nu poate începe înainte de ora 6.00 şi nu se poate prelungi după ora 24.00.